Kronospan miniliga

30.09.2005 Celý región

3. ročník futbalového turnaja žiakov základných škôl\r\n30. septembra 2005, Prešov – Prešovčania sú známi svojou láskou k futbalu a ani mladšia generácia...
3. ročník futbalového turnaja žiakov základných škôl
30. septembra 2005, Prešov – Prešovčania sú známi svojou láskou k futbalu a ani mladšia generácia nie je výnimkou. Dôkazom je aj pravidelná účasť hráčov z ôsmich základných škôl zo Sekčova, Švábov, Solivaru a Ľubotíc na Kronospan futbalovej minilige, ktorú tento rok už tretíkrát vo svojej histórii organizuje spoločnosť Kronospan.

Tento rok svoj prvý zápas odohrajú mladí futbalisti už v pondelok, 3. októbra 2005 na ihrisku Solivar so začiatkom o 9.00 hod.

Spoločnosť Kronospan organizuje projekt Kronospan futbalová miniliga s cieľom motivovať mladých ľudí ku zmysluplnému tráveniu voľného času. Každé družstvo počas jesennej a jarnej časti turnaja odohrá spolu 12 zápasov.

Rozlosovanie družstiev:
Skupina A: ZŠ Šrobárová, ZŠ Bernoláková, ZŠ Lesnícka, ZŠ sv. Gorazda
Skupina B: ZŠ Sibírska, ZŠ Ľubotice, ZŠ Važecká, ZŠ Májové námestie

Víťazné družstvo získa futbalový pohár a odmenu v podobe produktov z portfólia spoločnosti Kronospan v hodnote 50 000 Sk pre svoju školu. No čo určite viac poteší mladých futbalistov je účasť na vybranom medzištátnom zápase. Futbalisti všetkých mužstiev získajú spomienkové ceny od spoločnosti Kronospan a hráči budú vyhodnotení aj v kategórií najlepší strelec a najlepší brankár miniligy.

Minulý rok sa víťazom Kronospan futbalovej miniligy stala ZŠ Šrobárová. Už o pár dní si víťazné mužstvo vychutná aj jednu zo získaných cien – účasť na rozhodujúcom zápase slovenskej reprezentácie v kvalifikácii na budúcoročné MS v Nemecku. Zápas odohrajú slovenskí futbalisti s reprezentáciou Ruska na Tehelnom poli v Bratislave v stredu, 12. októbra 2005.

Prešovský Kronospan je súčasťou nadnárodnej skupiny Krono Group, ktorá patrí medzi najvýznamnejšie firmy ponúkajúce aglomerované výrobky na báze dreva. Nosným programom spoločnosti na Slovensku je výroba laminátových podláh, surových a laminovaných drevotrieskových dosák, obkladových panelov a lepených veľkoplošných dosák. Kronospan v Prešove zamestnáva viac ako 400 zamestnancov. Okrem ekonomického prínosu pre región Prešova Kronospan aktívne podporuje aj neziskové projekty zamerané na trvalo udržateľný rozvoj, zlepšovanie podmienok pre vzdelávanie na školách a zmysluplné trávenie voľného času. V roku 2005 sa Kronospan už po druhýkrát stal Darcom roka; cenu mu udelila Komunitná nadácia Prešov.
Anna Mišinová
 

Vyberte región

mark